Over Erna

Aangenaam…

Mijn naam is Erna Wouters. Ik ben hoedenmaakster, ik vervaardig hoeden in mijn atelier aan huis. Naast hoeden ontwerp ik ook haardecoraties, bijbehorende tassen en recentelijk ben ik begonnen met hoezen voor laptops, tablets en smartphones.

Hoeden, tassen en meer

Jaren geleden ben ik begonnen met les geven in naaien en hoeden maken aan groepen met voornamelijk vrouwen uit Barendrecht en Ridderkerk. In die tijd maakte ik zelf al diverse hoeden, wat ik minstens net zo leuk vond als het les geven. Toen heb ik besloten om voor mijzelf te beginnen.

De hoeden verkoop ik aan huis, maar ook op evenementen. Ik neem bijvoorbeeld ieder jaar deel aan de Kunstroute Ridderkerk. Ook ben ik wel eens te gast geweest bij Kunstroute Barendrecht. Verder zijn mijn hoeden te zien op tentoonstellingen en exposities.

Over de grens

Af en toe ga ik de grens over met mijn hoeden. Ik heb een aantal jaar terug mee gedaan aan een hoedenwedstrijd in Keulen. Ook heb ik afgelopen jaar een expositie gehad in Norcía, Italië. Dat zijn fantastische ervaringen!

Naast het les geven, exposeren en verkopen geef ik ook lezingen. Dit doe ik voor (grote) groepen op gewenste locatie, in alle delen van het land. Voor kleinere groepen organiseer ik ook cursussen en workshops voor een gezellige, creatieve middag of avond.

Haardecoratie of hoed…

Wat is precies het verschil?

Een hoed kent u allemaal wel. Hoeden zijn er in alle vormen, groottes en materialen. Het verschil tussen een haardecoratie en een hoed zit hem vooral in de grootte. Een haardecoratie is een wat kleinere “versiering” eigenlijk voor in het haar, bevestigd op een haarklip of diadeem.

2 gedachten over “Over Erna

 1. Dag Mevr Wouters,

  Via de brochure van de Kunstroute kon ik uw email-adres achterhalen.

  Binnen TV Ridderkerk is namelijk het plan opgevat om bijv. elke maand eens een schilder of hoedenmaakster of andere kunstenaar
  in t zonnetje te zetten en er TV portretjes van te maken die dan op de lokale TV kunnen worden uitgezonden.

  Graag zou ik, als cameraman en editor van TV Ridderkerk daar eens met u van gedachten over willen wisselen.

  Om u alvast een idee te geven over data is t volgende voor mij mogelijk: Volgende week donderdag 22 mrt
  vanaf 14 uur of vrijdag middag 23 maart vanaf 14 uur. OOk 26 of 28 en 30 na 14 uur komt mij uit.

  Ik zou t bijzonder op prijs stellen om met u eens over dit idee van gedachten te wisselen.
  Mag ik van u horen? Alvast bedankt voor de moeite.

  Met vriendelijke groet
  Harry Noy.
  Cameraman/editor TV Ridderkerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *