Selecteer een pagina

Het is bijna weer zover, de Kunstroute Ridderkerk! Deze vindt plaats op 16 en 17 april en wordt geopend op donderdag 7 april.

Voor mij is dit een hele drukke tijd. Allereerst omdat ik graag met nieuw werk wil exposeren op de Kunstroute, en dus druk bezig ben met nieuwe projecten. Daarnaast ben ik sinds dit jaar voorzitter van de Kunstroute. Ja, dat voelt soms alsof ik een baan erbij heb!

Al maanden geleden hebben we tijdens een vergadering nagedacht over vernieuwing. We hebben kritisch gekeken naar de onderdelen die we graag willen houden, en naar dingen die anders moeten. En gaan we nog nieuwe contacten of verbindingen leggen? Wie doet de opening, waar gaan de kunstenaars exposeren? Het kost even wat tijd en moeite maar als je eenmaal op de route exposeert, is het dat zeker waard.

Het maken van het boekje hebben we dit jaar in handen gelegd van een jong talentvol duo. Zijdelings ben ik natuurlijk nog wel betrokken bij de ontwikkeling hiervan. Met kunstenaars samenwerken is super leuk, dynamisch en creatief, maar kost altijd veel meer tijd dan verwacht (creatieve geesten, he!). Maar er is een prachtig boekje waarin u kunt lezen wat er allemaal aangeboden wordt dit jaar. U vindt het boekje hier. (Let op, link opent in een nieuw venster). Plan alvast een leuke fietsroute langs de vele mooie locaties of oriënteer u op de kunstenaars!

De kunstenaars uit de route denken en werken graag mee. Zij helpen bij het versturen van de boekjes, het regelen van de opening en het inrichten van de tentoonstelling in Bibliotheek AanZet. En ze verzorgen natuurlijk hun eigen expositie tot in de puntjes.

Nieuw dit jaar is het kunstenaarsdiner: een kunstlunch en een kunstige high tea, in samenwerking met Ross Lovell. In mijn volgende blog leest u hier meer over.

Zoekt u alvast een mooie hoed uit, om de show te stelen tijdens dit creatieve en inspirerende weekend?

Meer informatie over de Kunstroute is te vinden op www.kunstrouteridderkerk.nl