Selecteer een pagina

Van vrijdag 17 april tot en met zondag 19 april vond de Kunstroute Ridderkerk editie 2015 plaats. Al jaren neemt Erna deel aan dit culturele evenement, net als ruim 30 andere deelnemers. Verspreid over de route zijn diverse vormen van kunst te zien: van dichters to muzikanten, van beeldhouwers tot fotografen en van schilders tot ontwerpers van mooie hoeden.

Erna toonde haar collectie in de oude Boerderij Landzigt in Rijsoord, samen met een aantal andere kunstenaars. De boerderij is prachtig van binnen en dankzij de ruimte is het de ideale plek voor een atelier of expositie.

Het idee van samen exposeren is verleden jaar ontstaan, en het blijkt een succesformule te zijn. “Bezoekers die in eerste instantie voor mijn hoeden komen, nemen ook een kijkje bij mijn collega-kunstenaars. En andersom natuurlijk. Met als resultaat dat we samen veel meer bezoekers hebben dan voorheen! Ook is het gezellig en inspirerend om samen te exposeren. Je leert altijd wat van elkaar” aldus Erna. Erna deelde de grote expositieruimte met de typische Hollandse schilder Jos Crezée en de jonge Kirsten Vermeulen, die vooral werkt met inkt en acryl.

Het mooie weer tijdens de route zorgde voor een groot aantal bezoekers. Vooral de zonnekleppen van Erna Wouters bleken populair en deze liepen goed. Het leverder Erna ook een aantal nieuwe opdrachten op.  Kortom, het was weer een succes.

De Daniel den Hoed-Hoed

Voor een project van een aantal studenten heeft Erna een rode hoed ontworpen. Deze studenten waren bezig met een project voor de Daniel den Hoed stichting. De rode hoed had Erna afgewerkt met een glimmend detail, namelijk een randje met donkerrode pailletjes.

Tijdens de route mochten bezoekers met de hoed op de foto, waarna ze een zelfgekozen bijdrage konden doneren aan de stichting. “Ik vind het geweldig om te zien dat studenten zich inzitten voor het goede doel. Daarom twijfelde ik ook niet om mee te werken aan dit project. Hopelijk levert de hoed een mooi bedrag op voor de Daniel den Hoed stichting!” aldus Erna Wouters. Na de Kunstroute is de hoed per opbod verkocht, het gehele bedrag is gedoneerd aan de stichting.