Kunstenaarsdiner in culinair pareltje Ross Lovell Rijsoord

Het kwam toch nog goed met de blauwe hoed. Geschreven op vrijdag 8 april 2016.

4 weken terug

Zat ik met Monique Groenwegen van The Marketing Company bij Ross Lovell. We bespraken de activiteiten die plaats zouden gaan vinden in het Kunstrouteweekend. Bij een kop heerlijke thee ontstond een compleet nieuw idee. Een kunstenaarsdiner op de zolder van Ross Lovell! Op de plaats waar zo’n 150 jaar geleden kunstenaars uit heel de wereld schilderden en genoten van een wijntje en gewone Hollandse pot.

3 weken terug

Drie weken geleden was de flyer klaar, gingen de persberichten naar de krant en werd het spannend: welke kunstenaars zouden mee willen doen? En zou er belangstelling zijn van publiek?

2 weken terug

Acht kunstenaars hadden zich aangemeld. Een mooi aantal om mee te eten. Vijfentwintig gasten hadden zich aangemeld. Genoeg om zeker te weten dat het door kon gaan. De kok kon beginnen met verzinnen en Isabelle van Ross Lovell bedacht bijpassende wijn.

1 week terug

In de laatste week meldden nog zes kunstenaars zich aan. Veertien in totaal! Geweldig. Ook het aantal gasten liep op, we tikten bijna de veertig aan. Samen met Ross Lovell maakten we de tafelopstelling. Het diner bleef het geheim van de kok. Een grote verrassing!

het is zover!

En toen was het zover! Vrijdag 8 april: tot vijf minuten voor aanvang kwamen er nog gasten bij en waren Monique en ik heel druk met de tafelschikking. In totaal 52 gasten hebben genoten van prachtige kunst en heerlijk eten, op een prachtige locatie aan zeven zeer gezellige, mooi gedekte tafels. De locatie was prachtig, de kunstwerken pasten perfect in de sfeer van de zolder. Het plaatje was compleet!

Alexandra Gaba van Dongen vertelde over de geschiedenis van de kunstenaarskolonie, en over haar overgrootmoeder die hier als schilderes verliefd was geworden op een Rijsoordse jongen.

Van elke kunstenaar was er een werkstuk, waar de kunstenaar een minuut over mocht vertellen. Ik had een mooie fascinator in mijn haar, passend bij mijn jurk, maar was in alle drukte mijn eigen grote hoed vergeten. Gelukkig kwam mijn gezin ook en die namen de grote blauwe sinamay hoed mee.

Ik houd van die hoed. Hij is groot, heeft een asymmetrische vorm en is gemaakt van sinamay, een mooi weefsel van de bast van een bananenboom. De rand is dubbel, de bovenste laag is van wirwar, wat de hoed wat informeler maakt. Dat vind ik het leuke van deze hoed. Je kunt hem heel klassiek dragen, maar door de wirwar wordt het toch een speelse en vrolijke hoed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *