Expositie Vrouw en Kunst

Zes Ridderkerkse vrouwelijke kunstenaars nemen deel aan de expositie vrouw en kunst in Middelbrug. Op zaterdag 18 februari om 14.30u zal Erna Wouters, hoedenontwerpster en voorzitter van de Ridderkerkse kunstroute deze bijzondere tentoonstelling openen.

Zes inspirerende dames bij elkaar

“Een bijzondere expositie”, vertelt Saskia Rietveld: met zoveel vrouwelijke Ridderkerkse  kunstenaars een tentoonstelling inrichten in deze bijzondere huiskamerachtige galerie. Er is brons te zien van Marcelle Mooij, keramiek van Connie Pols, beelden van Saskia en Greet Zwering, en schilderijen van Annie van Wingerden. Deze groep wordt aangevuld met Janneke Rotier, schilder en met Ferdi Wouters edelsmid.

Huiskamergalerie in Zeeland

Sinds een paar jaar woont Annie van Wingerden in Zeeland. Zij heeft nieuwe contacten opgedaan en kwam met het voorstel voor deze expositie. Een aantal (oud) leden van de kunstroute waren meteen enthousiast voor een exposite in deze sinds 1996 bestaande galerie. Zeer regelmatig organiseert Addy Nieuwenhuize-Harting  in haar bijzondere , mooie, grote huiskamer galerie tentoonstellingen en culturele avonden. Vele kunstenaars en kunstliefhebbers hebben haar  galerie al gevonden.

Komt u ook een haardecoratie maken?

ErDSC_7631na Wouters is vereerd dat zij de opening mag verrichten. “Het wordt een bijzondere opening”, vertelt zij. Aan de vleugel zit Rien Balkende. Verder verzorgt Erna nog een lezing en een workshop.
Op vrijdag 10 maart van 14.00u tot 16.00u kunt u een fascinator (haardecoratie) maken van authentieke hoedenmaterialen, zoals cinamay, veren, crin en vilt. Een andere mogelijkheid is het maken van een zonneklep van cinamay. Uw eigen zonneklep, op maat gemaakt en draagbaar bij elke outfit. Of u nu lekker gaat fietsen langs de Zeeuwse stranden, of gewoon lekker in het zonnetje zit in uw eigen tuin: een zonneklep is ideaal! Kosten voor deze workshop zijn 55 euro inclusief materiaal.

Lezing: “de geschiedenis van de hoed”

’s Avonds om 20.00u verzorgt zij een lezing over de hoed en de rand. De geschiedenis van de hoed zal belicht worden en het maakproces. Een vilten hoed, een strohoed of een buntal bandeau, allemaal worden ze anders gemaakt! Na deze avond kent u de kneepjes en vakgeheimen van de hoedenmakers. En natuurlijk mag u tijdens deze avond hoeden passen! Kosten voor deze lezing zijn 17,50 euro. Als u deelneemt aan de workshop krijgt u 7,50 euro korting.

Wees welkom!

Alle kunstenaars nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn bij de opening en bij de workshop en de lezing.De tentoonstelling is te zien op de Singelweg 11, bij Sint Laurens 4364 LA Grijpskerk, en is tot en met 1 april en geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00u tot 17.00u of op afspraak( 0118- 625284 of info@deosseberg.nl). Meer info www.deosseberg.nl of www.ernawouters.nl.

Klik op de volgende links om de flyer te bekijken: Flyer pagina 1, flyer pagina 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *